• Hajósi hegyközség

  Hegybíró: Stefán Lászlóné

  Telefon: 0678/404696

  E-mail: hajoshegykozseg@hajosnet.hu

  Cím: 6344 Hajós, Temető u. 6.

 • Bajai hegyközség

  Hegybíró: Vultur-Fenyősi Diána

  Telefon: 0679/421125

  E-mail: fenyosidia@gmail.com  

  Cím: 6500 Baja, Árpád tér 1.  

 •  

  Császártöltési hegyközség

  Hegybíró: Miskolczi Anita

  Telefon: 78-443-220

  E-mail: miskolczianita@freemail.hu

  Cím: 6239 Császártöltés, Kossuth L. u. 170.

   

Duna Borrégió Tanácsa: FELHÍVÁS

Tisztelt Borászok! Kedves Kollégák!

A Duna Borrégió Tanácsa 2017. március 30-án tartott ülésén pályázatot írt ki a Cserszegi fűszeres borfajta szinonim nevére, ami a nemzetközi piacokon jól kommunikálható, jól hangzó, rövid és könnyen kiejthető!A pályázatra 126 szinonim név érkezett, melyeket a Duna Borrégió borászainak, Duna Borrégiós borversenyre meghívott szakembereknek, a kutatóintézeteknek, stb. kiküldtük szavazásra. Az írásban visszaérkezett szavazatok alapján, az alábbi nevek kapták a legtöbb szavazatot:

Aura

Carol Blanc

Fruska

Hunvius

Ister

Juvenis

Karol Blanc

Nimfa

Tremus

A kiírásban vállalt időpont ellenére mégsem hirdettük ki a győztest és választottuk ki az új szinonim nevet, mert úgy gondoljuk, hogy a teljes szakma megfontolt, megalapozott, lehetőleg minél szélesebb körben megvitatott véleményére van szükségünk ahhoz, hogy ebben a fontos döntésben a lehető legkörültekintőbben járjunk el!

A Cserszegi fűszeres ma közel 5000 hektáros magyarországi termőterületével és a nemzetközi piacainkon már elindult és vélhetőleg fokozódó jelenlétével az egyik legfontosabb magyar szőlőfajtánk!

Közös felelősségünk, hogy döntést hozzunk, és ez a döntés nagyon jó legyen elősegítve a Cserszegi fűszeres nemzetközi piaci sikerét! Kérjük, környezetük ismert termelőinek továbbküldeni!

Kérünk mindenkit, hogy legkésőbb 2017. július 28. déli 12 óráig adják le szavazataikat, az alábbi email címre: hajosbajaiht@gmail.com,melyek alapján 2017. július 31-én kihirdetjük a pályázat nyertesét.

Vélemények

admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.