Duna Borrégió Tanácsa: FELHÍVÁS

Tisztelt Borászok! Kedves Kollégák!

A Duna Borrégió Tanácsa 2017. március 30-án tartott ülésén pályázatot írt ki a Cserszegi fűszeres borfajta szinonim nevére, ami a nemzetközi piacokon jól kommunikálható, jól hangzó, rövid és könnyen kiejthető!A pályázatra 126 szinonim név érkezett, melyeket a Duna Borrégió borászainak, Duna Borrégiós borversenyre meghívott szakembereknek, a kutatóintézeteknek, stb. kiküldtük szavazásra. Az írásban visszaérkezett szavazatok alapján, az alábbi nevek kapták a legtöbb szavazatot:

Aura

Carol Blanc

Fruska

Hunvius

Ister

Juvenis

Karol Blanc

Nimfa

Tremus

A kiírásban vállalt időpont ellenére mégsem hirdettük ki a győztest és választottuk ki az új szinonim nevet, mert úgy gondoljuk, hogy a teljes szakma megfontolt, megalapozott, lehetőleg minél szélesebb körben megvitatott véleményére van szükségünk ahhoz, hogy ebben a fontos döntésben a lehető legkörültekintőbben járjunk el!

A Cserszegi fűszeres ma közel 5000 hektáros magyarországi termőterületével és a nemzetközi piacainkon már elindult és vélhetőleg fokozódó jelenlétével az egyik legfontosabb magyar szőlőfajtánk!

Közös felelősségünk, hogy döntést hozzunk, és ez a döntés nagyon jó legyen elősegítve a Cserszegi fűszeres nemzetközi piaci sikerét! Kérjük, környezetük ismert termelőinek továbbküldeni!

Kérünk mindenkit, hogy legkésőbb 2017. július 28. déli 12 óráig adják le szavazataikat, az alábbi email címre: hajosbajaiht@gmail.com,melyek alapján 2017. július 31-én kihirdetjük a pályázat nyertesét.

Vélemények