XXIII. ORSZÁGOS CSERSZEGI FŰSZERES ÉS VII. IRSAI OLIVÉR BOR- ÉS PÁLINKAVERSENY

NEVEZÉSI FELHÍVÁS

Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa Soltvadkerti Hegyközség és a Soltvadkert Város Önkormányzata, szervezésében 2018. április 24-én, kedden megrendezésre kerül a XXIII. CSERSZEGI FŰSZERES és VII. IRSAI OLIVÉR ORSZÁGOS BOR- és PÁLINKAVERSENY.

A rendezvény helye: Városi Művelődési Ház, Soltvadkert

A borverseny fővédnöke:

  • Magyar Bor Akadémia Hegyközségek
  • Nemzeti Tanácsa

Borverseny elnöke: Dr. Kállay Miklós emeritus professzor Szent István Egyetem

A borverseny célja felmérni a Magyarországon nemesített és emblematikus fajtájává vált CSERSZEGI FŰSZERES és IRSAI OLIVÉR borok és pálinkák minőségét, a 2017-es, valamint az előző évjáratok borászati eredményeit, és a média segítségével szeretnénk elérni, hogy e fajták borai továbbra is a legismertebb, legkeresettebb és a legelfogadottabb borok legyenek.

Minden Cserszegi fűszeres és Irsai Olivér szőlőtermelő borkészítőt kérünk, nevezésével járuljon hozzá e két fajta további népszerűsítéséhez, borainak megismertetéséhez.

A versenyen részt vehet forgalmi, termelői és muzeális kategóriájában a CSERSZEGI FŰSZERES és az IRSAI OLIVÉR fajták szőlőjéből készült bor, gyöngyözőbor, pezsgő, amelyet a 2004. évi XVIII. törvényben előírtak szerint állítottak elő és kezeltek, és ezekből készült szőlő és törkölypálinkákat. Külön bíráljuk a késői szüretelésű, töppedt szőlőből készült desszertborokat.

Forgalmi borok kategóriájában azok a borok nevezhetők, amelyeket NÉBIH minősítéssel palackozva, kannás kiszerelésben vagy hordós borként hoznak forgalomba. (Ebben a kategóriában a nevezéshez szükséges 1-2 helyet megnevezni, ahol a bor megvásárolható!)

Aranyérem esetén a verseny logóját a Helikon nyomdával igény esetén, önköltségi áron legyártatjuk.

Termelői borok kategóriájában azok a borok nevezhetők, melyek kereskedelmi forgalomban nincsenek és legalább 500 liter készlettel rendelkeznek.

2 Muzeális borok kategóriájában a 2013-es, vagy az azt megelőző évjáratok borai nevezhetők.

A versenyre a termékeket a mellékelt jelentkezési lapon, annak értelemszerű kitöltésével lehet nevezni. A nevezési laphoz a termékekről készített analízis értékeket tartalmazó laboratóriumi minősítési lapot kérjük mellékelni.

A nevezési lap beküldési határideje: 2018. április 18. szerda

A nevezési lapot a Soltvadkerti Hegyközség 6230 Soltvadkert, Szentháromság u. 11. címre vagy e-mailen a soltvadkerthegykozseg@gmail.com címre kérjük megküldeni.

A nevezési díj tételenként 3000.- Ft, melyet kérünk átutalni a Soltvadkerti Hegyközség. K&H 10402379- 50526669-77901007számú bankszámlára 2018.04.18-ig (az utalás megjegyzésében kérjük tüntesse fel a nevező nevét és a nevezett mintaszámot). A nevezési díj a minták leadásával egy időben a helyszínen is befizethető. A nevezési díj befizetését/átutalását követően számla kerül kiállításra, melyet a borversenyre nevezőnek postán vagy elektronikus úton megküldünk. Kérjük a számlázási adatokat pontosan adják meg a mellékelt nevezési lapon.

A verseny résztvevője tételenként 3 db 0,75 l-es vagy ennél nagyobb mintát, a pálinka bírálathoz 1db 0,5l-es vagy 0,75 l-es vagy ennél nagyobb mintát juttasson el a verseny rendezőjének. Amennyiben az eredeti kiszerelés kisebb (0,3 vagy 0,5 1), abban az esetben 4 palack minta szükséges.

A benevezett borok mintái 2018 április 18-ig naponta 8-12 óra között adhatók le az alábbi helyszíneken

  • Soltvadkerti Hegyközségnél (6230 Soltvadkert, Szentháromság u 11. tel.: 78/480-596,)
  • Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa irodájában (6000 Kecskemét, Szent István krt. 19/a. tel.: +3670 4898 777)
  • Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (Budapest, Budafoki út 111.)

A borverseny eredményhirdetésére és az ünnepélyes díjátadásra 2018. július 7-én 17 órai kezdettel kerül sor a Soltvadkerti Borfesztivál rendezvény keretein belül.

Tisztelettel kérjük, hogy az Ön, illetve cége által előállított borok és párlatok nevezéseivel járuljon hozzá a borverseny sokszínűségéhez és sikeréhez, ezen keresztül is ismertségének növeléséhez.

LETÖLTÉS:

Vélemények

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.